Cute Ghost

About Me

My photo
Shah Alam, Selangor, Malaysia
Hey hey hey Everibadi . Im Aisya. Can call me Aisya, Eyca , Kak Ca or wtv that you want to call me . Seven teen SPM year <3 Account Student . Simple and Gedik girl .Ahaks ! Enjoy reading ^^

Friday, 30 September 2011

Shakirah Open Haussssss. :D

 Hey , Fuh fuh fuh . #tiup habuk kat blog sbb dah lama gila tak update. Hoho. 

Tau tak Tau tak . Result Trial saya okay laaah. Hihih. Alhamdulillah. But A nya tak byk . Kena usaha lagi kan kan ? Doakan saya ya. :*

Lpas habis Trial. Kawan2 Ca byk buat open hausss. Haha. Kasi Haus sikit. Haha. Then , Pergi lah . Nak makan byk byk . Nyum nyum. #mkn jelah tau . tu yg makin bulat tuh . Aiyoo. 

Rumah Shakira lah antara fav rumah Ca beraya. Hoho. Orang kaya punya rumah sapa tak sronok . Hihi. #Joking. 
But , My syg Farhanah Ahmad tak dpat pergi sbb ada complicated situation. Hurm . Tkpa , Here some pictures that i wanna show to you guys . :) 

Kitorang omey kan kan ? Hhihi. #gedik . I will miss you guys. Mmg gila punya miss nanti bila lpas SPM. Hurm. :"(



Makanan yang di saji kan . Sedap tau . Sedap sgt sgt .Nyum nyum . #Tak hingat berapa kali tambah . LOL

Haaaa. Yg ni lah Tuan Rumah nyaa. Yg berjubah warna hitam tu ya. Bukan yg pink tu . Yg pink tu menggedik je. Hihihi. :D

 Haa. Yg ni pula sesi menggedik. Kih kih . Hee. 
Tu saja . Sekian saja buat masa ni . Thanks for reading . I love u guys <3. Perempuan je kay . 
:P .

Sunday, 18 September 2011

Toturial " How to wear a Shawl " ;D

Hey Everibadi , Today punya post ca nk cerita psal Hari ni ca upload video toturial shawl ! Hee. 
Gedik gedik nak buat video gak kan . Hoho. ;D . Before korang tgk lagi video yang ca buat tu . Ca nak mohon maaf sgt sgt sbb ca byk tergagap and tersasul kat dlm video ni . #Maklumlah first time buat video sndiri. Hoho. 
Then mohon maaf sgt sgt . Niat ca nk tutup leher. But ternampak gak sikit leher ca tu . Haihh. Haiyoo. 

But this is the best video yg ca bole buat because yang lain lagi teruk . Hahah. Hope korang enjoy and korang boleh try sendiri cara ca pkai ni . 


Hehe. Thanks for watching ! Love you guys <3 Perempuan je kay . 
Assalamualaikum ^_^

Saturday, 17 September 2011

Wahhh ! Ponatnya Den Pogi Berayo ! ;P





Hey Everibadi , Haihh. Ponatnya tadi den gi berayo berumah rumah den pogi. HAHA. #betul ke tidak ,tak tau lah eden bukan org minang. :P. 

Okay , Back to the topic. Eyca hari ini nk cerita psal Eyca pergi beraya . Rmai juga yg ajak eyca pergi open house diorang but tak semua yg Ca boleh pergi sorry2. Sebab , Ca terpksa pergi rumah kwn2 parents ca. Katanya , nk tunjuk anak2 masing2. Tahu lah anak sulung dia cntik :P . Haha. # Just kidding . So , di sebab tu lah ca tak ley pergi open house korang , Sorry Arif , Adeeb and Farah. Terpksa tak pergi bukan tak nak pergi tau tau . Jangan Merajuk okay ;) . Sayang korang <3

Then , Selain pergi rumah kawan2 parents ca punya open house, Ca pergi Open House Mak Ngah . Open House Mak Ngah walaupun kita kita je. Tapi , Lagi best dari rumah2 lain . Hee. Masakan Mak Ngah Ca tadi sedap sgt . Pekena air asam and sambal belacan Mak Ngah , Ca terus makan. Hee. 

 Act , Hari ni rumah makngah untuk keluarga je . So sikit2 je yg datang :) 

Pastu ! The Climax is , Pertama kali dlm sejarah Ca pergi Open House then BLACK OUT !!
Wah panic adik2 ca dorang sibuk lari2 then tbe black out mmg menjerit lah . Hahaha. 


Korang nmpk ? Korang nampak ? Ca pun tak nampak . Wahahaha ;D
#Tanpa Flash .

  Gambar di atas tadi tu sebenarnya mcm ni lah lebih kurang , Tapi atas tanpa Flash yg ni guna Flash :) 


Nasib baik lah Black out tadi tu tak lama , Tak sampai sejam pun . Bgus lah . Korang pnah tak ? Pegi Open House tbe2 Black out ? Tkpnah kan kan ? Haa. Ca penah ;D #bangga sikit . 
New Experience kan ? Pikir2 balik gempak gak . 

Okay this some pictures that i wanna  show to you guys :) , 

Saya omey saya omey :P . Haha. #perasan.

Mengada nak tunjuk fashion apa kali ini gak :p 


Yeahh . Saya sayang mereka2 ni tau <3

Okay , Gua pnat cerita2 sama lu ni bro . Mata pun dah stim je. Mahu tido bro .:) . Haha
#Just Kidding . Thanks for the read guys . Love you . Just for the girls :P . Hee.
Assalamualaikum .

Friday, 16 September 2011

Perkara perkara yang saya nak buat bila saya sudah jumpa pasangan hati saya :)

Okay , post kali ni kegedikan Eyca terlebih menonjol ya . Haha. Orait2. Just nk share selalu tulis dlm diari tak best ahh. Ni tulis kat dlm blog bru best. Kawan2 bole baca kan kan ? 
 Selama ni , bila couple pun jarang sgt sweet sweet ni . So kali ni , nk lah sweet sweet betul tak ? :P 
okay Ca, kau gatai . Haha. ;D

Bila saya sudah bertemu dgn pilihan hati saya , Saya nk sgt melakukan perkara2 yang mcm ni . Mungkin bg lelaki perkara ni remeh temeh , tapi Serious , Perempuan suka if korang buat macam ni . 
Ca teringin sangat , nk buat cmni bila dgn pasangan ca someday . InsyaAllah . 

Yang Pertama , Saya nak sgt kita saling bertukar Jam Tangan , Saya pakai awak punya , awak pakai saya punya . Sebab setiap kali bila saya nk tgk pkul brapa , saya mesti akan tgk jam awak . Saya pasti akan teringat awak dan waktu2 kita bersama. Awak pun mcm tu jugak .

Yang Kedua , Saya nk sebentuk cincin yang awak buat untuk saya dan atas permukaan cincin tu ada nama Awak . Bila saya pkai cincin tu , Boleh juga diiktiraf kan yang saya ni awak punya sahaja :) . Sama jugak dengan awak , saya akan buat kan untuk awak jugak dan atas cincin tu tertulis nama saya .

Yang Ketiga , Saya nk sangat bila bulan Ramadhan , Saya dgn awak pergi solat terawikh sama2. Awak jemput saya , Kita pergi sama2 ke masjid untuk solat terawikh. 

Yang Keempat , Saya juga nak Shopping beli baju raya saya dgn awak , Biar awak yang pilihkan baju apa yang paling sesuai untuk saya. Pilihan awak , pilihan saya juga :) . Lagi bangga saya pakai . Hee . #gatai . 

Yang Kelima , Saya nk sgt Baju Melayu awak dan Baju Kurung saya sedondon. Hehe. Saya warna Merah , awak pun warna merah. Jangan lupa pkai songkok ya awak . Saya suka tgk lelaki pkai songkok. Manis je . Saya tengok. 

Yang Keenam , Saya harap sgt kita pakai phone jenis yang sama, cuma warna je berlainan.  Mesti sweet kan ? :P Default picture phone saya gambar awak . Default picture awak gambar saya. Alolo. Hihi. 

Yang Ketujuh, Saya nk sgt Awak dan saya sambut Birthday kita bersama . Hee . Time Birthday awak saya yang belikan cake untuk awak . Time Birthday saya awak pula yang belikan cake birthday untuk saya. Alahai sweetnyaa <3

Hope sgt Eyca dpat merasa semua ni kan kan ? Tak ke sweet ? Pada eyca mmg sweet sgt <3. Hee. Amin amin . Ya Allah , KAU ke temukan lah jodoh yang boleh menjaga aku dan anak2 aku seumur hidupnya. 


Sekian sahaja untuk post kali ni . Terima kasih kerana membaca , Sayang korang , Yang perempuan je kay :P . Assalamualaikum :) 












Thursday, 15 September 2011

Haihh. Confius and Complicated. :(

Erk ? Ni muka confius and complicated aku ke ? Haha. Bantai je laah..

Haihh. Benci lah cmni . Hati Ca ni Ca pun tak berapa nk pham . Tak tau mana yang betul . 
Same time suka org ni , same time suka sorang yang lagi . Ya Allah , Teruknya perangai kau ca. 

Hati mmg tak nak mempermain kan sapa sapa. Tapi dpat rasa kan . Dua2 orang yang aku syg tu tak kan suka sepenuh nya kat aku lagi . F nmpk nya mcm dah tak suka kau . Yg sorang lagi tu hanya anggap kau mcm kawan rapat je. Tapi kau dah tersuka dia. Hurm . Sorry lah korang . Post kali ni bukan post yang happy . Eyca nk kongsi je. Haihh. Gedik en ca ? SPM belum lagi dah pkir psal bnde ni . Ish ish ish. 

But i need someone yg sentiasa ada di sisi ca selain Bestfriend2 ca. I need someone that can make me happy.
Ibu dah kata , Belajar lah elok2 nnt kat U . Pegi lah cari teman hidup . Ibu tak kesah Kakak nk berkwan ngn sapa. Janji tak kena buang U sudah . Haihh. Bila chek nk masuk U ni ? Tak sabaq nyaa. !! *gatai. Hehe

Okay okay . Kegedikan kau dah dtg pulek . Haha. Okay lah kan dari kau moody je . Baik kau gedik. 
Teringin gak nk jadi blogger terkenal mcm Maria Elena kan . Boleh jumpa Hana Tajima. Haihh. Jealous jealous !. Hope Ca akan meet lah diorang dua ni <3 Doakan ehh :) 

Cantik kan mereka ? Amat jealous di sini ! Hee



Monday, 12 September 2011

Ibuuuuu , Ayaaaahh. Nak sangat phone ni . Boleh beli kan ? Pelis pelis ;(


Huaaa. Huaaa. Nak sgt Phone ni . BlackBerry 9900 , If i dpat u baby, i akan jaga u elok elok. I akn gilap u hari hari . Hurm . Sob Sob :'(

Bby , Please dtg dekat I ea ea? Meh sini meh . Haha. *Okay okay. Control your hormone Aisya. Chill2 . InsyaAllah kau akan dpat gak baby kau ni .

Seperti yg anda tahu, Saya mmg nk sgt phone BB 9900 ni . Ada sapa sapa yang nak beli kan ke untuk Ca ? Ada? Enibadi ? *bunyi cengkerik.  :'(  Fine fine . Tak da sapa yg nk beli kan untuk Ca. *Mrajuk. 

Parents Ca pun tak nak belikan untuk ca. Sruh Ca beli sendiri guna duit Ca sendiri . Haishh. Sampai bila lah agaknya kan.? Hurm :/ . Dah lah Ca tak suka kumpul duit . Nak beli lagi yg ni mmg susah lah nk dpat. Takpa2. Usaha tangga kejayaan Ca . You can do it ! Yeah ! Chaiyok2. 

Mulai dari hari ini , Saya Aisya bt Zubir  as known as Eyca, akan cuba sedaya upaya untuk mendapat baby saya yang saya ingin kan. Amin. Amin . Yarob bal alamin. :) . Doakan ya. 

Selain dari Ca nk dpat keputusan yg cemerlang dlm SPM, Ca nk BB 9900. Impian tahun ni Ca nk dua tu je. Salah satu dpat pun takpa. :) Takut nk letak impian byk byk. Takut tak dpat. *Maklumlah chek tak kaya :'( .

Hee. Anyway , Thanks Baca. Jgn lupa follow ya kawan2. Nnt Ca follow Balik . :D Adiyos ~






Saturday, 10 September 2011

Terima Kasih Awak :')

Hey Everibadi <3 . Hihihi. Okay . Stop stop ! Janganlah nk gedik sangat lah Eyca ! Hee. Ehem ehem, Back to the topic . First Eyca nk minta maaf dulu eh kat korang yg membaca ni . Sebab post kali ni ada unsur2 kegedikan yang melampau. Haha. Tkdelah melampau sgt sebenarnya. Skit skit je. Act post kali ni saya nak cerita psal Encik F saya. * perasan F dia punya lagi . Hihihi. 

 Awak , terima kasih pada jawapan awak semalam . Awak buat saya gembira sangat sangat :) . Hee.
Walaupun saya tiada yang punya , Saya tetap suka Awak sorang je. Encik F, Terima Kasih cakap awak masih syg kat saya. Saya pun sayang kat awak sgt sgt . Hehe. 

Maaf lah , Selama ni saya yg tak memahami awak. Sampai bila bila pun saya tetap suka kat awak  . Awak suruh saya belajar untuk SPM saya. Untuk masa depan saya. Tapi, saya yang degil asyik sgt nk txting dengan awak. Bukan apa, Saya Rindu awak sgt sgt . Then , disebabkn terlampau rindu tu lah saya anggap awak pinggirkan saya. Maaf ya Awak . Sekarang bru saya tahu , knp awak buat mcm tu dulu kat saya. 
Awak tak nak saya into it sgt dekat Relationship kita. Hurm . Menyesalnya saya tak dgr apa yang awak kata. 

Terima Kasih Awak semalam wish saya Good Luck untuk Trial saya. Saya akan buat yang terbaik . Untuk masa depan saya. Awak jugak ya , Belajar betul betul kat GMI sana :) . Jangan lah tipu Hari Jadi awak lagi . Suka sgt awak prank orang lain ya. Haha. 

Maaf saya jadi stalker awak selama ni . Cemburu juga saya bila awak gurau2 mesra ngn kwn perempuan awak . Maaf saya tiada hak nk cemburu . :(  

Yang membaca Thanks ya ! Maaf le kalau Ca gedik sgt dlm post yang kali ni . Hihii. Normal lah kan perempuan gedik kan kan ? Hah ? Takk.?? Erkk erk. :P

Untuk awak , saya ikhlas suka kan awak selama ni . Lpas SPM saya ikut awak je . Nk teruskan relationship kita atau tak :) 

Lagi satu ! Maaf awak , saya masih simpan picture awak dalam purse saya :') . Hee . 

Hee , Love ini untuk awak Encik F :) 

Jamuan Hari Raya Sekolah :D

Yeeeehaaa!. Hey hey hey . Sihat tak kawan kawan ? Eyca Sihat jew di siniw . Eww. K lah , Jangan nak rempit sgt lah kan . Haha. *pdehal dulu time form 1 smpai form 3 dok guna type rempit lagu tu . Haha. :D . Cek tak tau okay. haha. Bila tgk Video IniAnwarHadi tu baru cek sedar . Cek tukaq ayat rempit menjadi ayat cendiakiawan Negara hang tau dak. Haha. 

Okay okay . Act , Ca nk kongsi cerita ni pasal Jamuan Hari Raya peringkat sekolah la. Ca dtg tadi . Mula2 nk pergi lah dgn Farhana Ahmad kawan baik cek Dunia Akhirat sorang tu . Then , Ca pun nak kunci lah jam guna phone ibu . Sbb phone Ca alarm tak kuat. Ca ni orang yg susah bgn tdoq awal awal ni . Tp , keinginan untuk mengonline tu kuat. Dah lpas Online . Ca pun terus tdoq. Sedap sedap di buai mimpi yg indah . * eceh pdehal tak mimpi pun tdoq lena mana nk mimpi syg oi . Pastu , dgr lah suara lunak ibu ku. "Kata nk bgn pkul 7 pg? Ni 6.45 pagi ni apsal tak siap siap lagi ?" Lantas ku bgn dari tdur nyenyak ku . Ca tgk jam terus . Haah lahh ! Mmg betul betul pukul 6.45 pg dah ! Alamaaakk !! Aku LUPA SET ALARM LAHH !!! adoyai . Lantas ku berlari  untuk telefon Farhanah. Dia tu tgh dok touch up touch up muka dia la tuh . Then dia angkat . . .

Farhanah : Hello .
Eyca : Fana , Sori tau kita tak boleh tumpang Farhana hari ni . 
Farhanah : Hah ??
Eyca : Tak tak tak . Camni , Kita lupa nk set alarm lah .Bgn lewat ni . Ni pun tak mandi lagi . Sorry tau . Sorry.
Farhana : Tak pa lah . Okay okay. Tapi tunggu kita kat depan sekolah tau . Kita tunggu Eyca kat situ . 
Eyca : Okay Okay . . .

Pastu macam biasa lah dok melaram tak habis habis. Pkul 7.24 aku smpai sekolah. * Dah biasa dah cmni .
Then tgk Farhana dah tak tunggu kat depan . Okay aku try cari kat kantin .Cari punya cari sampai lalu lah kat sebelah cikgu2 masa nk menuju ke kantin tuh . Then Ca dgr "Wah ! Dah mengalah ckgu dah. Macam Model pun ada." Cikgu2 tu pndg Ca . Dlm hati ckp lah ." Erk . Habis !, aku ni over sangat ke ? Tnpa menghirau kan ckgu ckgu tuh. Aku pun terus menuju ke kantin, jumpa lah Farhanah ngn Amilia ! Wah Leganya, Dah borak2 ngn ngn diorang.
Ckgu Zuraidah plak tbe tbe tarik tgn Ca suruh Ca jadi MC !! Tau tak sebab apa ? Mesti lah tak tau kan ? Sebabnyaaa, Baju aku sama warna ngn Baju Melayu ckgu Azhari !! ARGHHH !! Ibu nak balik ! Ambik kakak ! Meronta2 hati time tuh. Haha :D Nseb baik lah ckgu tuh gurau2 je . Lega Ca . 

Panggilan aku scandal ckgu Azhari arini tak henti2 . Ada je . Nonstop org pnggil aku ni saja rancang sama warna ngn ckgu Azhari . Pndai lah korang -.- . Belasah kang . Pastu , Jumpa lah Tasha Hasnan. Kawan Akrab ku . Dia time tu sorang2. Ying , Azrina tak dtg . Hamizan dia pun lambat smpai . Dah borak borak .
Kena lah plak Tolong ckgu tulis apentah PIBG something la. Alahhh. Hati time tu punya sedih nk beraya bukan buat kerja. Haha. Nseb Baik lah Ade 2 org Junior ni yang sanggup ambik posisi kitorang ni . Haha. Alhamdulillah . * Jahat enn ? TEEHEE.

Lpastu , satu persatu lah Persembahan yg aku tgk tadi . Ehh ehh. Hebat pulak Syamil silat tadi . Excitet gak lah aku tgk time tuh . * Syamil = EX bf.
Pastu , tgk lah Persembahan Form 6 dok nyanyi2 kat depan . Haha. Muka Umiray cover je time nyanyi . Segan katanya . LOL. Umiray = Kwan suka cari psal.

Lpas makan , Kitorang tangkap lah pic sama sama. Byk jugak lah pic. Antaranyaa . . . 


Ini lah Farhanah yg saya dok cerita2 dari tadi . Cantik kan ? Cantik kan ? Macam Saya ! Haha. 



 Ini pulak Amilia ngn Faris . Pkwe Amilia . Sakan tangkap gambar kan kan ? Gedik ! 
Hhihi. Jgn mrah ~




Ini anak ckgu . :D Comel kan kan ? Macam saya ! Hik hok Hik Hok. :P


Ini pula Amirul Norhaizad . Bukan Bf saya k ! Haha. Yg ni sahabat lelaki yg plg saya senangi sbb dia ni gentle sket org nya. Ye ke? YEEE.


Ecah Comey . Ecah Comey. Haha. Nama dia Aisyah jugak tau. Beza dia saya  lagi gemuk .
sob sob sob.  :'(

Okay , Setakat ni je lah. Pnat cek menaip . HOHO. Apa apa pun . Thanks baca ! Eyca syg anda <3 
If laki tak okay :) . LOL :D











Tuuu diaaa. Tuuu diaaa. Eyca dah start buat blog dahh. Haha :D

Hey hoyy. Haha. Sengal . Maaf le. Eyca mmg cmni . Lebih2 lagi bila dah start guna belog membelog. Excitet gak nk menulis. Menari nari jari kat keyboard ni . Haha. Btw , Selamat Hari Raya Aidilfitri. Mohon Maaf Zahir Batin . *if ada buat salah la enn enn . :D . Raya still ada lagi .
Raya sebulan bro . Haha. Tapi if raya sebulan pun bukan beraya pun . Hurm . Trial SPM . Haihhh * mengeluh tak sudah2. Yang hang dok menulis kat belog ni pasaipa ? Pi blaja pi ! . Tidakkk ! Chek tak leh trima apa apa subject daah dlm otak chek !!!.  *dok bermain dgn imaginasi sndiri.