Cute Ghost

About Me

My photo
Shah Alam, Selangor, Malaysia
Hey hey hey Everibadi . Im Aisya. Can call me Aisya, Eyca , Kak Ca or wtv that you want to call me . Seven teen SPM year <3 Account Student . Simple and Gedik girl .Ahaks ! Enjoy reading ^^

Saturday, 17 December 2011

Saya Rindu Kawan Kawan saya :'( .


Ca rindu sgt sgt kawan ca . Sumpah ca cakap :( . Ca rindu sekolah and tak sangka sekali Ca rindu nak belajar. #Sumpah tak sangka . 

Mmg hidup Ca skng tak struggle or boring but . . . I want to see my friends more often like at school. Sekarang ni masing2 dah buat hal sendiri . Nasib Baik ada Facebook ni . Kalau tak mmg kitorang tak bertegur sapa lah . :( 

Ca hope korang rindu Ca juga ya . Hihihi . Kenangan manis kitorang bersama kat sekolah mahupun di mana2 saja Ca tak lupa kan . Ca janji . :)

Okay , Mari Ca kenal kan besties Ca . :) . 
Besties pertama Ca semestinya . . . FARHANA AHMAD . 

 Yeahh . This is my baby . Sumpah rindu dia . Tahu tak semalam Ayah dia ngn adik2 lelaki dia
pergi ke Secret Recipe untuk beli Cake but dia tak da . Sumpah lah cakap Ca mmg harap dia ada . Boleh jumpa. Hurm . Dia ni mcm Alarm Clock Ca sbb dia always msg Ca macam ....

Farhana : "Sayang , Esok bawak duit buku .. bla bla bla ."

Hurm . Senang cerita dia ni macam mak Ca lah kat sekolah . Lebih2 lagi rindu dia cakap mcm ni . .

Farhana : "Sayang kenapa bersepah sgt buku2 ni ? Ishh. Anak dara apa ni . #tolong kemaskan."

Wahh . My baby !! I miss chiu so mucchh ! :'( 

Then , Here is my Amilia Ain . Aku sumpah rindu gelak kau , senyum kau . Wahh . Mmg rindu ni .
Kau selalu hiburkan aku bila aku stress ngn muka innocent kau tu . Haha. Hadoii. Nak sgt hangout ngn kau lagi but susah aku dah dpat kerja :( 

Ni pic masa kitorang g Sunway :) . Kalau korang nak tau ni lah muka innocent dia. Haha. 


Yang ni pula , Kawan Ca yang sgt mulut laser and murai . Haha. 
Dia ni suka cakap lepas je . Tapi , Ca dh knal sgt dia . So Ca tak pernah ambik hati lagi .
Yang ni nama dia Priyanthini . Kitorang panggil dia Priya .
Dia ni juga playgirl terkenal kat skolah. Haha  . #im so sorry priya . :P

And This is my pretty girl Jing Han . Haha . Dia ni pemalu orangnya. So dpat juga lah Ca tngkap picture ngn dia.
Haha. Korang perasan tak kwn2 Ca ni dah mcam Gagasan Satu Malaysia ? Haha . Yeah . Ca sahut seruan PM kita :) . 

Yeahh . This is kawan2 Ca yang gila2. Diorang ni mmg funny . Yang belah kiri korang nama dia Aizat and yang belah kanan korang nama dia Faris . Yang Faris ni ialah boyfriend Amilia. Dekat sekolah ramai cakap Ca ni ada apa2 ngn Faris . Actually , Dia ni Boyfriend Amilia . Bukan Ca okaaay ? :) 

Actually , banyak lagi Besties Ca kat sekolah tapi tak sempat plak haritu tangkap Picture ngn diorang . Hurm 
:( . 
Antara yg saya sgt merindui ialah Farhana Alias , Diana Azman , Nazihah , Ema , Shakirah
and banyak lagi . 

Nnt bila Ca dapat cuti kita hangout kay ? :) . HIIHI


Here is my Akak Angkat . This is kakak Afifah a.k.a. Akak Eyfa.  
Akak Eyfa ni mmg sumpah cantik gila . Dulu always cerita masalah2 ngn dia . Mmg Rindu dia.
Ca tak sgt contact ngn dia sebab Ca thun ni busy ngn SPM then skng ni busy ngn kerja. Wahh. Mmg rindu sgt . Jarang Call and Webbie skng ni . Akak pun skng busy kat Matrik . Apa2 pun
akak tetap kat hati saya <3 . Ececeh . Hihi
Akak Eyfa ni orang yang manis and sopan je. Cantik kan dia ?
Haa. Tu lahh . Im so jelly . Huhu.
Sayang akak :*

Yeahh . Ni yang actually Ca nak kenalkan kat korang ni . Ni Abang Nik a.k.a Muhd Syafiq .
Dia ni baik gila . Dia ni suka bg Ca sedar and Nasihat2 dia semua berguna . Dia buat aku sedar . 
Dia juga mentor Addmath & Akaun Ca . Sumpah dia ni pndai gila . Im so jelly . !! Nak jugak pndai ! Cis . 
Mcm nk minta alat Doraemon je supaya sedut semua kepandaian dia. Hahaha. Dia ni juga merangkap Diari Ca. Haha . Suka cerita masalah2 kat dia and dia mesti bg nasihat2 yg berguna kat Ca :) . 


Haaaa. Yang ni Muhd Ifat a.k.a Casanova sekolah dia. Dia ni mcam suka bajet artis . Sumpah Cakap . Hahahah. Lalalala ~ But dia ni juga lah yang always buat lawak bodoh untuk ceriakan Ca . Kalau Ca tension mesti dia akan tension kan lagi Ca. Hahaha. But , Dia ni useful gak . Suka buat Ca happy . :) 
Dia ni suka nyanyi . Suara dia ni agak sumbang but perasan sedap . LOL . #takda ahh . Boleh lah tahan suara dia . 

That's it for now. Thanks for the reading guys .
Assalamualaikum . 

Friday, 9 December 2011

Hangout with Friends at Sunway Pyramid :'D

Jyeaahh ! Finally keluar hangout ngn kawan2 juga :'> 
Ca amat rindu sama diorang ohh . Sekarang pun dh rindu . Hurm .
Lepas SPM nnt semua buat kerja2 masing2 so takut ada yg lupa lah apa lah . 
I know it's normal kan ? Hurm . 


Ca keluar ngn Amilia , Priya , Jing Han , Faris , Fazrul and Azizi :) 
I know 1 Malaysia right ? Hahaha . 


 Hihi . Ni masa tgk wayang . Saya tgk wayang Arthur Christmas . Memandangkan cerita yang lain lagi tak seronok , Oleh itu saya pilih lah cartoon . But , Thank god ! Best juga cerita tu . 
Pastu yg tak tahannya , Cinema kat Sunway Pyramid under renovation so mcm tak syiok ahh kan  . 
Dinding semua dia buat baru then terkopak2 lagi . So , mcm daif gila . Nasib baik lah bilik cinema dia selesa gilaa. Suka ohh tgk . Nak tgk ombak rindu dah kluar kat Astro First so tak yah lah . Tgk ah Cartoon .

Then , yang tak tahannya masa tgh tgk wayang Priya tumpah kan popcorn . Hahaha ! Habis beli penuh tinggal sket je . Bersepah hbis . Hahaha . Lawak lah bila teringat balik . 

Lepas tgk movie Ca pergi jalan jalan then snap pic sama2 . Disebabkan dah nak dekat Christmas so tema Sunway Pyramid mesti lah berkaitan dgn perayaan Christmas tu . Tgk tu haa. Belakang Ca ada snowman . Hik2. So comeyyyy . !! >,<


Wahh !This is REINDEER  <3 Ni lah rusa yang boleh "terbang" guna Magic Dust tu . Haha .
Macam nak naik je ohh . Nak rasa terbang gak enn ? enn ? . Haha . 

Muka Bajet angkat berat . hahaha. :p
Ini Wishing Will . Paling Coin 1 dollar and make a wish that you want for .
But For Muslims , Don't you ever ever do that ! . Nanti jadi Khurafat
#Marah . 

Ini rumah Santa Clause lah kiranyaa. haha :P 
Nice gila dia punya decorations . Hope you guys can go there. :D
No doubt . 

Lepas snap pic kat situ . Pergi lah makan . Then jalan2 pergi cari beg amy and carikan patung DOMO untuk adik amy . Hihi . 

Yang ni lahh DOMOOOO . #actually satu je "O" dia . Haha . Comey kan kan ?
Tapi ni pinjam bergambar je . Tak mampu nak beli . Mahal sgt : ( , Tunggu dapat gaji . Ececeh .

Cehh , mcm artis do . Kan kan ? Kena tangkap picture ngn Paparazzi . #perasan . Haha .
Eww . Jangan ahh jadi artis . Tak elok . Dosa dosa. 

Saya tahu saya comel . Terima Kasih . Ahakss . :p 
#hanya lawak semata2 tiada kena mengena dgn hidup atau pun yang meninggal dunia . :'>



Pastu pastu ! Ni part best kot . Haha . Saya pergi main tembak2 ! Haha . Menang plak sehhh.

Tengok muka tu ! Mana tak menang . Hahaha . Expression habis gila . 
Semangat berkobar2 masa menembak tepat pulak . Fuuuhh ~ 

Amek kau ! Amek kau ! Ekheleh tu je kau mampu buat ? . Bwahaha . Sumpah lawak do muka ni . 
#just for fun . 


Sekian sahaja post kali ini . Pada kawan kawan saya , Hope sangat dapat keluar ngn you guys lagi . Rindu sangat sangat . Thanks for the happy moments and I hope that you guys will miss me too :'< 

Thanks for reading . You're just great! Thank you . Assalamualaikum. :) 



Wednesday, 7 December 2011

Yeeehaaaaa ! SPM SUDAH HABIS !! ... ahaks.!

 Saya lepasan SPM Hikhik . Dah besar kan saya ? Walaweh. Tak Sangka . #Bangga Kejap


Hey Everibadi ! Waahh . Saya amat merindui untuk menulis belog ini .
#terharu jap smbil megesat air mata.. Hukhuk. Saya juga ada banyak banyak mau cerita sama anda semuaa. Firstly , Thanks Membaca ya ! Don't Stop Reading ya baby <3 Hikhik.

Mcm yg anda semua tahu , Saya baru melepasi Exam ESH PEE EMMM. Wahh. Mmg Ca cakap lah kan. Debaran and Aura exam kali ni mmg menggerun and berbeza dari exam2 yg Ca penah jawab sebelum ni. SPM kan ibarat menentukan kejayaan kehidupan kita pada masa akan datang. Sbb tu lah , Ca pun rasa cukup ke ilmu kat otak aku ni nk jawab SPM ? SPM kau jgn bawak main2 Ca . Korang pun tau SPM juga di antara exam yg plg penting untuk berjaya kan kan ? #Teruk ah bg sapa yg tak tau . hehe.

Dgn last last minitnya lah aku blaja struggle gila . Haha . Standard lah kan ? Biasanya pelajar zaman skng mesti study last2 minit . Tu yg gabra tak tntu psal . Okay , This Is Rumusan yg Ca buat untuk setiap exam SPM yg Ca hadapi.  :')


BaHaSa MaLaYsIa : Senang dari thun 2010 .Alhamdulillah but Takut graph naik. 

 BaHaSa InGgErIS : Sama juga. Okay ja. Senang pada Ca . Mmg berharap dpat A.

SeJaRaH :  Ni mmg mengejutkan , Tak pnah2 sejarah sng . Tp spm pada Ca sng. Byk soalan KBKK. Shock gak mula2 dpat kertas tu -.- . Graph jgn naik ohh. Pelisss .

MaThEmAtIcS : Ni pun shock gak ah. Elok2 trial pada Ca sng dah susah plak kertas math SPM . Byk confuse :'( . So result redha jelaaa . Huwaaaaa !

PeNdDiKaN  IsLaM : Yang ni mmg Best ! Terbaik ! Suka Ca jawab ! Hope Ca dapat A+ . Hik3 . 

AdDiTioNaL MaThEmAtIcS : Yang ni !! Lg tak percaya . Ca mcm whoaa! "Aku boleh buat seh ."  Tak susah cam trial . Alhamdulillah . Graph oh graph , jgn lah gatal2 nak naik .Hehe. 

ScIeNcE : Yeahh ! Ni lagi lah. Ehh , apsal komen cam makin lama makin Excited ? Haha . Tapi science is the best ! Ca mmg target A+ untuk science . Awesome ! I heart u science <3

PrInSip PeRaKaUnAn : Haa. Yang ni Ca down sket . Ca rasa soalan mmg mncabar . Haihh . Takut . Ca mmg shock ah and hadapi complicated situation masa jawap paper ni . Apa2 pun Ca dah try the best . :'>

EkOnOmI AsAs : Yang ni lagi lahhh ! Tak pnah2 susah time trial and past year tbe2 plak susah time spm . Pergh . Yg paper ni mmg takut . #hoping graph this year merudum . Hahaha.

Hehe . I know . This's a bit skematic topic kan kan ? Haha. But saja nak share . 
As usual kalau korang suka post ni korang like lah :') . Hehe .
Thanks for reading guys . Post kali ni berhenti setakat ini . InsyaAllah lebih byk menanti. 
Assalamualaikum . 


Mesti rinduu SMK Alam Megah nanti . :'>