Cute Ghost

About Me

My photo
Shah Alam, Selangor, Malaysia
Hey hey hey Everibadi . Im Aisya. Can call me Aisya, Eyca , Kak Ca or wtv that you want to call me . Seven teen SPM year <3 Account Student . Simple and Gedik girl .Ahaks ! Enjoy reading ^^

Thursday, 10 November 2011

Huwaaa huwaaa . Nak Jersi Malaysia !!


Hey Everibadi ! Korang mesti ada kan jersi malaysia ? Hurm. Ca takda ! Ca nak sangat. Mahal lah. Geram plak ohh. Harga RM 45 lah. Kena kumpul duit lah ca. Tapi if korang tau blogshop mana yang jual jersi murah2 kasi tau ca ya. Korang boleh komen je kat situ. Nanti ca balas :).

Ca mmg nak sangat oh. Tak tau kenapa. Maklumlah football fever lah katakan. Tgk kawan2 ca ada , ca pun nak and then nice lah jersi tu. Ca pun bangga dgn prestasi pasukan malaysia kita. Bukan senang nak menang kan. Sebab tu kot Ca nak beli. Bila kita pakai jersi malaysia, kita bangga dengan pasukan bola sepak negara kita :D .


And for the last part. Doakan kejayaan ca untuk spm ca ya. Maafkan ca jika ca ada buat salah. Mungkin lepas ni ca tak update lagi story2 ca kat sini. Ca mean semasa SPM lah. Lepas spm ca smbung balik lah. Hik hik hik. Lagi banyak kot post2 yang akan datang. Haha. Korang tunggu jela ya :) .

Terima Kasih membaca. Jika korang ada blog juga. Follow lah ca. InsyaAllah ca akan follow blog korang balik . Kbai . Assalamualaikum :'>

Thursday, 3 November 2011

Breakfast dgn awak :')

Weee. Wah lama gila tak update belog ni . Winduuu. Winduu Sewinduu winduu nyaa. Ececeh . Ahaks. Eww. Ca tak layan  okay lagu tu . Remp - it . Hohoho. Jiwang karat je lebih . #okay sapa yg terasa minta maaf. 
Hihi . So ! Amacam korang ? Sihat sihat je kan ? Yang demam tu biasa lah , musim demam kan sekarang ni 
 yg penting jaga kesihatan korang ya .  

Nak tau tak ? Nak tau tak ? Haa? Tak nak ? :( erm yelahh. #gedik . 
Okay , tak nak tau pun. Kena baca juga. Cuti seminggu time deepavali aritu kan , Ca kena infection kat tangan . Teruk betul . 4 jari tangan kanan kena . Bernanah habis. Eww. GELI GILAAAA Kan kan ? Korang baca ni pun dah geli apetah lagi Ca yang kena ni . Ish ish . Nasib baik lah time tu cuti tk pyah sekolah . Tapi Ca tak dapat smbut deepavali lah . Baru nak main mercun ngn anak jiran sebelah . Kuang Kuang Kuang. Haha. Ca tak belaja selama 5 hari sbb tak boleh tulis. Mmg Ca cakap lah , merana gila. Dugaan sebelum SPM kan . Hope ada hikmah disebaliknya. 

But Alhamdulillah , Now dah sembuh . Mmg bersyukur sangat2. Takut Ca kalau tangan Ca ni tak baik baik . Macam mana nak jawab exam nanti . SPM dah lah penting . Kan kan ? #Angguk je la korang. Haha

Orait , Korang mesti tertanya tanya kan . Apa kena mengena Ca punya tangan Infection dgn Title post kali ni . Haha . Okay , ni baru nak story :) 

Awak tu korang dah boleh detect la kan . Refer tu sapa , mesti lah dekat orang yang Ca suka kan . Paham2 je la. Sapa yang tak penah suka sapa sapa kat dalam hidup ni . Biasa lah bro . Hoho. 

Si "dia" tu mula2 text, then ajak Ca breakfast. Ca mula2 mcam tak percaya. Biar betul mamat ni ? Text aku kata nak breakfast sama ? Huh ? #sebelum ni tak pernah jumpa pun . Bila nak jumpa ada je la halangan . Macam2. But kali ni mmg di luar jangkaan dapat breakfast ngn dia. #beruntung pun ada . Ahaks !. Hihi

Tapi Ca tahu , Keluar kali ni tak semestinya ada meaning apa2 kan ? So jangan lah berangan sangat .
Then fikiran bukan2 tu dah terhapus lah dari kepala Ca. Ca pun menerima lah pelawaan si "dia" yang hendak breakfast sama2. Hee.

Ca aturkan perjumpaan kami kali ni dekat KFC. #sebab tu ja yang paling dekat kat rumah . First time juga rasa breakfast menu kat KFC . Hoho. Boleh lah ~. 

Tapi Ca seronok bukan kat KFC , but terlepas juga rindu Ca kat si "dia" tu . Dah lama dah tak contact . Berjumpa apetah lagi . Balik2 di muka buku juga lah kami berchatting . Tapi berterima kasih kat Facebook juga , kerana laman sosial itu lah membuat kan Ca kenal dgn si "dia" tu . Hehehe. #gatai. 

Part paling best time dalam kereta ngn dia. Cara dia bawak kereta sumpah comel . Terkedek2. Haha. But unik . Tak penah tumpang kereta orang yang bwak terkedek2 ni . Experience best gila. Hahaha. Pecah perut juga bila teringat balik . Hehe. 

Muka dia pun tak banyak berubah masa time dulu dulu. #Dulu sekolah rendah sama. Memang muka baby face la ni . Haha. Then tgk dia gelak mmg buat hati rasa senang . Haha. First time nampak dia gelak n senyum2. Ca admit lah , mmg comel >,< . Hihihi.. Tapi depan awak jangan harap sy nak puji awak . Nanti jdi awkward pula . Biar lah kita jadi diri kita sendiri  ja. Hee. 

Ca keluar dgn dia lebih kurang dlm 45 minit je . Sekejap kan ? sebab kami balik sebab tak tau apa nk cakap lagi . Hurm . Tkpa , nanti saya ikut cadangan awak ya.Saya tulis dlu dalam buku nota soalan apa yang saya nak tanya kat awak . Awak pun buat macam tu juga ya. Hehe. Tak da lah malu2 kita nak cakap nnti . 

Walaupun 45 minit je. Tu pun dah buat Ca happy gila bila balik  rumah . Satu hari tu Ca happy je . Senyum sampai di telinga. Haha. 

Tapi Ca tak mengharap , Ada jodoh ada , Takda tak pa. Tapi mmg susah saya nak lupakan awak. 
Saya dah cuba tapi tak boleh . Saya mengaku saya stalk page awak bila saya online. Bukan saya nak , tp tangan saya tu yang ngada ngada nak type "nama facebook awak" . Hurm. Maaf jika awak tak suka. Saya paham . Tak mungkin kan . Hope awak gembira dgn kehidupan awak sekarang :') . 

Itu sahaja untuk post kali ni korang . Assalamualaikum :) .Terima Kasih kerana sudah membaca. 


Alangkah bagusnya kalau Ca beli buku ni dulu . :')